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르꼬르동블루

[스크랩] [르꼬르동블루]르꼬르동블루 과정 -Basic과정

uhakpen 2014. 9. 5. 10:15


[르꼬르동블루]르꼬르동블루 과정 -Basic과정





일반 디플로마 과정은아래와 같습니다

 

 

Professional Culinary Arts Management Program -Cuisine & Patisserie (2년 3개월 과정)








  • Basic (Cuisine or Patisserie) - 9주, Certificate I in Hospitality (Kitchen Operations)
  • Intermediate (Cuisine or Patisserie) - 9주, Certificate II in Hospitality (Kitchen Operations)
  • Superior (Cuisine or Patisserie) - 9주, Certificate III in Hospitality (Commercial Cookery)
  • Industry Placement (유급인턴쉽) - 27주
  • Certificate Ⅳ in Hospitality (18주)
  • Advanced Diploma of Hospitality Management (18주)
  • Grand Diploma - Diploma de Cuisine (27주) + Diploma de Patisserie (27주) 





초급과정(BASIC) 

 

이 기본 요리 프로그램은 프랑스 요리의 기본 단계이다. 
이 프로그램은 요리의 세계를 이해하기 위한 하나의 소개 단계일 뿐이다. 요리 도구 사용부터 

요리를 계획하고 만드는 단계까지 사용되는 기본적인 요리 방법을 실습과 실기를 통해 배운다.

요리는 르 꼬르동 블루만이 갖고 있는 유명한 요리방법으로 

프랑스 레스토랑의 기본 메뉴판에 있는 요리를 중심으로 배우고, 

요리에 할 때의 준비과정, 밸랜스 그리고 타이밍 맞추는 것을 배운다.
학생들은 요리에 이용되는 여러 가지 향료들을 쓸 줄 알아야 하고 그것을 넣어 다양한 맛을 만드는 법을 배운다.




French Study Modules

  • French culinary terms and definitions
  • The use and care of cookery equipment
  • Working in a safe and hygienic manner
  • Food preparation and mise en place
  • Work organisation and planning
  • Introduction to French Cuisine
  • French classical cooking techniques
  • Variations of cooking methods
  • Fonds de Cuisine – foundation sauces production
  • Commodities – receiving and storage

 

Australian Units of Competency

  • SITHCCC001B Organise and prepare food
  • SITHCCC002A Present food
  • SITHCCC005A Use basic methods of cookery
  • SITHCCC004B Clean and maintain kitchen premises
  • SITHCCC003A Receive and store kitchen supplies
  • SITXOHS002A Follow workplace hygiene procedures
  • SITXOHS001B Follow health, safety and security procedures
  • SITXCOM001A Work with colleagues and customers
  • SITXCOM002A Work in a socially diverse environment
  • SITHIND001B Develop and update hospitality industry knowledge



베이직과정 중 나나양의 요리사진









베이직과정의 에띠님 제과제빵사진




출처 : 호주도우미 ☆ 국내최대 르꼬르동블루 학생모임 ☆
글쓴이 : 호도운영진_Christine 원글보기
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